Orgelkoncert med musik af Carl Nielsen | Nykøbing Falster Sogn
Onsdag d. 29. januar 2020, kl. 19:00

Vi fortsætter fejringen af orglets 10 års fødselsdag med en orgelkoncert med Carl Nielsens 29 små præludier for orgel.
Vi får besøg af Ole Reuss Schmidt, mangeårig organist ved Korsvejskirken i Kastrup. Ole Reuss Schmidt er diplomuddannet organist fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1983 og er korleder for Kammerkoret Euphonia, som har sunget i Nordre Kirke flere gange.
Af komponisten Carl Nielsen spilles på orgel oftest hans storladne værk ”Commotio”; men her skal vi høre alle 29 små præludier, som Ole Reuss Schmidt udtrykker stor forkærlighed for. De kan spilles på alle orgler, små som store, og rummer så godt som alt hvad man kan forestille sig af sindsstemninger.
Undervejs i koncerten vil Ole Reuss Schmidt fortælle træk fra Carl Nielsens spændende liv og virke.